Wij zijn er voor jou!

Alle leerlingen verdienen het beste onderwijs. Dus jij ook. Daarom zijn wij er voor je. Met persoonlijke aandacht, duidelijke lessen en volop vertrouwen. Dat is de Tilburgse TussenVoorziening, in het kort: de TTV. Voor iedere vmbo basis-kader leerling die nog wat extra hulp kan gebruiken.

 

 

 

Hoe werkt de TTV?

Na de basisschool kies je een VMBO (basis/kader)-school en daar schrijf je je in bij Reeshof College, De Rooi Pannen, Campus 013*, Durendael of Cambreur College. De vmbo-school kijkt dan of je meteen kunt beginnen of dat je nog wat extra hulp kunt gebruiken. Als je hulp nodig hebt, helpen wij jou daarbij. De vmbo-school (ook wel thuisschool) meldt jou dan aan bij de TTV. * Campus 013 draait schooljaar 2020-2021 een pilot voor een voorziening op eigen locatie voor 1 klas in leerjaar 1.

We geven op een positieve manier les en met veel aandacht voor jou. De klassen van de TTV zijn daarom klein. Ze bestaan uit groepen van maximaal vijftien leerlingen. Elke leerling heeft een eigen mentor. Je ziet je mentor altijd aan het begin en eind van de dag tijdens het mentoruur. Zo krijg je altijd veel aandacht en is het duidelijk bij wie je moet zijn voor vragen. Er is veel aandacht voor Nederlands (taal) en wiskunde (rekenen). Je krijgt les van een klein aantal docenten: de docenten en je mentor geven meerdere vakken.

De TTV duurt twee jaar. Als je klaar bent, begin je in het derde jaar van de vmbo-school waar je al staat ingeschreven. Ben je eerder klaar? Dan ga je gewoon eerder naar de vmbo-school.

Wat leer ik bij de TTV?

De TTV zorgt ervoor dat je met een fijn gevoel kan starten aan het derde jaar van je vmbo-school. Dit leer je allemaal bij de TTV:

  • de vakken Nederlands (taal) en  wiskunde (rekenen): hier is extra veel aandacht voor
  • andere vakken, zoals Mens en Maatschappij, Mens en Natuur, lichamelijke opvoeding, theater, creatief, lichamelijk opvoeding, techniek, koken en projecten
  • zelfstandig worden
  • plannen en organiseren
  • vertrouwen in je eigen kunnen
  • samenwerken

Jij, jouw ouders/verzorgers en docenten volgen heel makkelijk jouw resultaten via Magister. Ook heb je een eigen plan waar je, onder begeleiding van je mentor, aan werkt (het OPP). Drie keer per jaar krijg je een rapport en ook een beoordeling voor je sociale en studievaardigheden. Dit bespreek je samen met je mentor en je ouder(s)/verzorger(s) in een ouder/kind-gesprek op school.

Meer weten over de TTV?
Neem contact op met Anke Carels, locatieleider TTV via a.carels@tilburgsetv.nl.

Leer de TTV kennen!

Leer de TTV beter kennen op de volgende dagen:

 

Di 23 februari 2021: informatie-avond voor groep 8 ouder(s)/verzorger(s)

inloop: 18.45-19.00 uur, start om 19.00 uur tot +/- 20.00 uur

Graag aanmelden door een mail te sturen naar a.carels@tilburgsetv.nl

 

Do 25 februari 2021: meeloopmiddag voor leerlingen van groep 8

tijdstip: 13.30-15.00 uur

Graag aanmelden door een mail te sturen naar a.carels@tilburgsetv.nl

 

Wil je graag een persoonlijke afspraak? 
Neem contact op met Anke Carels, locatieleider TTV via a.carels@tilburgsetv.nl.

 

Tot ziens :-)!

Locatie en routebeschrijving

Tilburgse TussenVoorziening
Schout Backstraat 37
5037 MJ Tilburg

Bekijk de routebeschrijving via Google Maps

Contact

Heb je vragen over de TTV? Neem dan contact op met Anke Carels via het contactformulier.

Contactformulier